Hájas tészta
8 fő részére
Nehézség:
közepes
Kapcsolódó gyűjtemények
hozzávalók
- 70 dkg liszt
- 50 dkg friss háj
- 2 tojás sárgája
- fél dkg só
- 5 dkg cukor
- 2.5 dl víz
Elkészítés
A hájat 3 kanál ecettel kidolgozzuk, előbb azonban ledaráljuk. 70 dkg lisztből elveszünk 25 dkg lisztet, és ezzel összedolgozzuk. Tégla alakúra formáljuk és kitesszük hideg helyre. A megmaradt lisztet, tojások sárgájával, sóval, 5 dkg cukorral és annyi langyos vízzel (kb. 2,5 dl) hogy rétestészta keménységű legyen kidolgozzuk hólyagosra. Leborítjuk egy tállal és jó negyed óráig pihentetjük, aztán vékonyra kinyújtjuk téglalapalakúra, tésztára tesszük a hájast. Ráhajtogatjuk előbb magunk felől, azután minden oldalról ezt háromszor ismételjük.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.